Moreganic går in i strategisk satsning för att utveckla grekisk eko-export

Vi slutar första halvåret med en kul nyhet: under sommaren kommer vi att inleda ett samarbete med ReCo Exports för att bygga upp exporten av ekologiska produkter från Grekland. Av de klassiska europeiska medelhavsländerna, så har Italien och Spanien lyckats riktigt bra med sin export av ekologiska livsmedelsprodukter. Grekland har halkat efter.

Olive tree by the Med. Picture credit: https://greekmythology.wikia.org/wiki/Olive_Tree

Eftersom corona-pandemin slår särskilt hårt mot besöksnäringen, som är så viktig för den grekiska landsbygden, så blir behovet av att hitta mer lönsamma marknader ännu större än annars. Det känns bra att kunna hjälpa till.

ReCo Exports är ett företag som jobbat med grekiska produkter på den brittiska marknaden i många år. Företaget representerar också ett antal eko- och hållbarhetsmässor i Grekland. Det är alltså en erfaren partner vi jobbar med.

I en första fas gäller det att ersätta den uppskjutna Nordic Organic Food Fair. Vi gör det genom att dels ordna ett par webinarier under sommaren och hösten, dels genom att ordna ett stort antal digitala match-making möten mellan grekiska leverantörer och nordiska (och andra) köpare. Mötena kommer att hållas i vecka 46, dvs samma vecka som NOFF skulle ha ordnats.

I nästa fas kommer vi att bygga upp en effektiv logistiklösning för de grekiska leverantörerna. Därmed blir det möjligt att skicka varuprover och inledande leveranser med mycket kort varsel.

Den som är det minsta intresserad av att få kontakt med grekiska leverantörer av ekologiska livsmedel får gärna skicka ett e-post till info@moreganic.nu så ser vi till att bjuda in er!

Trevlig sommar!

Johan Cejie